Giraffe

2019

De reactie bij het zien van een wilde giraffe? Wow wat een ontzettend mooi machtig groot beest. De eerste giraffen zagen wij in het Krugerpark. In ons verblijf bij Sousage Tree Safari Camp werden we vanaf het terras verwelkomt door giraffen. https://www.travelandhike.nl/bucketlist/2019-prive-safari-kurger-national-park

De bovenstaande foto's zijn gemaakt in het Hluhluwe iMfolozi Park.  

Giraffen leven in de open vlaktes, graslanden en savannes van Afrika. Ze komen het meest voor in zuidelijk en oostelijk Afrika, maar sommige kleinere, meer geïsoleerde populaties leven in westelijk en centraal Afrika. De soort giraffe die wij gezien hebben is de Zuidelijke giraffe (Giraffa giraffe).

Giraffen hebben een van de kortste slaapbehoeften van alle zoogdieren en zullen slechts ongeveer vier uur per dag slapen. Ze slapen ofwel liggend met hun nek op hun lichaam, ofwel staand. De slaap komt met korte tussenpozen voor, soms minder dan een minuut. Natuurlijke vijanden heeft de giraffe nauwelijks. Het dier wordt beschermd door zijn snelheid en hoogte. De vijand wordt op afstand gehouden door ferme trappen. Eén trap van een giraffe is soms voldoende om de schedel van een leeuw te verbrijzelen. Gemiddeld zijn giraffen tussen 4,8 en 6 meter groot. Hoe lang is de nek van een giraffe? Giraffen hebben een lange nek die meer dan 1,8 meter lang kan zijn.