Privé safari @ Kruger National Park

Op safari en een privéwildreservaat, of te wel: Game Drives. Game Drives  is een woord dat is gebaseerd op twee woorden, namelijk game en drive. Het woordspel verwijst naar dieren die niet gedomesticeerd zijn, het zogenaamde wild. Het woord drive verwijst naar een rit met een voertuig. De bedoeling is om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. 

December 2019 bezoeken wij het Balule Privéwildreservaat (60.000 hectare groot). Dit wildreservaat ligt aan de rand van het Kruger National Park. Het wild kan vrij migreren tussen Balule Privéwildreservaat en Kruger National Park.  Het landschap van Balule is indrukwekkend: het ene moment rij je door typische Afrikaanse savanne, het andere moment door dichte wouden.

Het voordeel van een privéwildreservaat?  Er zijn veel minder bezoekers. De gamedrives mogen van de hoofdwegen afwijken en kris kras door de wildernis rijden. Geen geasfalteerde wegen. Bovendien is een avond safari toegestaan. Dus met een zoeklicht op zoek naar wild.

De aankomst in het Privéwildreservaat is indrukwekkend en staat ver af van onze dagelijkse werkelijkheid. Door een poort rij je het reservaat in. Bij de poort is een strenge controle. We zien in de verte apen. We worden enthousiast. Eenmaal door de poort, herkent het navigatiesysteem geen wegen meer. Het is een zandvlakte, bomen en struiken. Overal paadjes, natuurlijk van zand. We rijden naar onze lodge. Vlak voordat wij arriveren zien wij zebra's en ander wild. We worden nog enthousiaster. 

De lodges zijn kleinschalig in een privéwildreservaat. Wij zaten in het Sausage Tree Safari Camp. Een echte aanrader! Maximaal 10 toeristen kunnen aanwezig zijn in deze lodge. Een prachtig zwembad, werkelijk schitterende verblijven, heerlijk eten.....en een prachtig uitzicht. Bij aankomst in onze lodge zagen wij direct giraffe lopen. Wat een ontvangst!  

 Op een dag maak je meerdere Game Drives. Je wordt vroeg gewekt, kleine snack en dat wild spotten. Na terugkomst ontbijt, bij slapen en chillen aan het zwembad. En vooral genieten van het mooie weer. In totaal hebben wij 4 Game Drives meegemaakt. Wat een belevenis!

En de avond safari? Wat een happening. Luisteren naar het brullen en grommen van een leeuw. Dan weer zoeken, dan weer luisteren, dan weer zoeken. En dat zoeken: Dat gaat in een hoog rijdend tempo, goed vast houden is het advies. Uiteindelijk vonden wij de King of the Jungle.