Het Wehlse Bos

Deze mooie wandeling start vanuit het dorp Wehl.  Het is een aangename wandeling. Het is niet druk, omgeving is ook geen grote publiekstrekker. Hoewel er twee natuurcampings zijn. Maar in februari zijn er geen gasten. Maar bovenal is het zonnig. We wandelen heerlijk in de open lucht van bos naar bos. Dus genieten van de zon, maar ook schaduw. Best of both worlds.

Direct nadat we het dorp verlaten, wandelen we over het pad door ’t Veen.  Het pad door ’t Veen verbindt de wandelroutes tussen het Wehlse Bos en de Wehlse Broeklanden.

Als snel komen we in het bosgebied de Plakslag. In dit bosgebied leven hagedissen, dagvlinders en vleermuizen. Daarna wandelen we richting Natuurcamping de Dasssenboom.

Het Wehlse Bos is grotendeels particulier eigendom, maar veel paden zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Enkele stukken bos doen dienst als rustgebied voor wilde zwijnen en zijn daarom afgesloten. Het is een aantrekkelijk bosbeeld: Er zijn verschillende boomsoorten, water, weilanden, bruggetjes en een mooie amfibieënpoel. Het boscomplex is na het Bergherbos (Montferland) het tweede van formaat in de omgeving.

Via Landgoed het Jagershuis en Burgermeester Moorman Voetpad lopen we terug naar Wehl.  De eerst bloemetjes van het jaar staan in bloei.

Februari 2022

 

Wehl
Geografische data – 630,7 KB 145 downloads