Valenbergroute Otterlo

17 KM

Een viersterren wandeling.......

Begin Oktober. Hoewel de bladeren nog voornamelijk groen zijn, is de herfst begonnen. De mooie paddenstoelen en zwammen schieten de grond uit. De een nog mooier dan de ander. Het is ook herfstachtig weer.....buien, miezerregen en de temperaturen zijn laag. Op een zaterdachochtend, eerste weekend van oktober levert dat een prachtige route op. 

Het tijdstip en het weer nodigen weinig mensen uit om te wandelen. Maar we zijn niet alleen.......we ontmoeten de nodige dieren. Zeker op het eerste deel van onze route: Het Roekelse bos. Eerst een prachtige specht, dan komen we een tweetal grote grazers tegen. Deze Spaanse runderen kijken naar ons, wij kijken terug. Toch maar even met een bochtje erom heen. Vlak voordat we het Mosselsche veld betreden, zien we een hertje in de verte. Op het Mosselsche veld maken we een klein rondje om op afstand wilde paarden te zien. We zijn dan pas 8-9 KM onderweg......maar de wandeling krijgt dan al de stempel: Viersterren wandeling.

Na het Mosselsche veld lopen we langs de Valenberg. Uiteraard even vanuit de uitkijktoren het mooie landschap bezichtigen. In de verre verte allemaal wilde dieren. Dan gaat de wandeling naar het Mosselse Zand. We wandelen dwars over dit zandgebied. Wat een prachtige zandvlakte. Zand en nog eens zand. 

Oktober 2020

  

Ottelo
Geografische data – 2,5 MB 774 downloads