Kommiezenpad

Als vervolg op de wandeling https://www.travelandhike.nl/wandelen-indeling-niet-zichtbaar/nederland/2020-smokkelroute-winterswijk gaan we nog een keer terug naar Winterswijk. Het Komiezenpad is een wandeling over tol- en smokkelpaden langs de groene grens. Het kommiezenpad is te wandelen via een hoofdroute of via vier rondwandelingen. De smokkelroute Winterswijk is in feite de 4e rondwandeling. In de wandeling van vandaag knopen we de 2e en 3e wandelroute aan elkaar.

Een mooie wandeling, weinig mensen, veel zon, maar geen 5 sterrenwandeling zoals de 4e rondwandeling. Maar wij hebben genoten. We hebben vooral ook genoten omdat in Duitsland de restaurants weer open waren. In verband met Coronatijd waren alle restaurants in Nederland nog gesloten. Maar we hebben heerlijk in de zon op het terras gezeten in Oeding. Bij de Griek....en een heerlijk asperge menu. Never forget!

Tijdens de wandeling komen we de nodige grensstenen tegen.  Passeren wij het douanekantoor in Oeding. Scholtenboerderijen maken indruk. Wandelen langs de Slinge.

Mei 2020 (Hemelvaart. 21 Mei).

 

 

  

Hemelvaart Winterswijk
Geografische data – 2,7 MB 310 downloads