Baron van Spaenwegwandeling

 

10KM

 

Een hele mooie vijf (*****) sterren wandeling op Nationaal Park de Veluwezoom. 

Een wandeling die ons heeft geleid door de geschiedenis van de familie Van Spaen, die woonde in kasteel Biljoen.  Tijdens deze wandelroute zijn we door Baron van Spaen meegenomen op een reis door het landgoed Biljoen en het landgoed Beekhuizen. 

De wandeling start in Velp bij het landgoed Biljoen.  Het kasteel werd verbouwd door de Willem van Spaen tot de huidige vorm, met vier mooie hoektorens. Het kasteel is niet te bezichtigen.  Ook heeft Willem van Spaen de tuin -en parkaanleg gerealiseerd. Inspiratie heeft hij hiervoor opgewekt tijdens de Grand Tour. Via Frankrijk reisde hij naar Italië waar hij een grote belangstelling voor de beeldende kunst aan de dag legde. Ook de tuinaanleg interesseerde hem. Via Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland keerde hij terug. 

Vanuit landgoed Biljoen wandel ja naar landgoed Beekhuizen.  Het landgoed Beekhuizen werd vroeger ook wel het ‘Gelders Arcadië’ genoemd. Je wandelt door een heuvelachtig landschap naar de Keienberg. Je komt langs waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Heuvelachtig landschap, bruggetjes tussen wallen, soms is het net klein Zwitserland. 

Bovenop de Keienberg een rustmoment: Een gebogen vorm van de zitplaats is geïnspireerd op een muziekteken, de ‘fermate’. Oftewel: rustmoment.

Dan weer terug naar Kasteel Biljoen. 

 

September 2020

 

Velp
Geografische data – 1,5 MB 371 downloads