Op 20 Juni wandelen we over het met zuidoostelijke puntje van Zakynthos over het Vasilikos-schiereiland. We starten in het dorpje Vasilikos. Een echt centrum is er niet. Het is een verzameling van kleinschalige vakantiewoningen en tavernes en een enkele minimarkt, dit alles omzoomd door kilometers lange witte zandstranden. Dat is ook waar wij naar toe willen. We moeten in ieder geval fors klimmen over voornamelijk een karrenspoor. Gelukkig hebben we drinken bij ons op deze warme ochtend. 

De begroeiing van Vasilikos bestaat voornamelijk uit olijfbomen en druivengaarden. Tijdens een wandeling zien we  knoestige olijfbomen. Hier en daar kun je ook de olijfolie kopen. Van het fruit dat aan de bomen groeit, wordt jam gemaakt, en bijen zoemen van bloem naar bloem om de nectar te verzamelen. Het is een productief stukje natuur op Vasilikos. Je kunt hier ieder hoekje en gaatje ontdekken, want overal zijn paden die kris kras door het gebied leiden. 

Prachtige karrensporen om over heen te wandelen

Na ongeveeer 4 kilometer bereiken we Dafni beach. Het is heerlijk om aan het einde van de ochtend op dit strand uit te komen. Eerst het water in om af te koelen, dan een paar uur genieten van het strand, zee, zon en wat drinken / eten. Het is een geweldige plek om te zijn.

Dan starten we met het tweede deel van deze wandeling. De wandeling van Dafni Beach naar Gerakas Beach. Een uitdaging die wordt beloond! Erosie heeft hier de kust een grillig en wonderlijk landschap gegeven. Het is een heel rustig deel. We komen niemand tegen.  Langs de kustlijn wandelen we door het National Marine Park dat is opgericht in 1999 met als hoofddoel de bijzondere fauna van het zuidelijke deel van het eiland te verdedigen en de integratie ervan in de lokale samenleving. De belangrijkste te beschermen diersoorten zijn de schildpadden Caretta-Caretta en de mediterrane zeehonden Monachus-Monachus. 

Dit avontuurlijke deel van deze wandeling bestaat uit klimmen, door het water wandelen en verder veel zon en warmte. 

De laatste wandelingen moeten echt door het water om Gerakas Beach te bereiken

Uitendelijk komen we aan op Gerakas Beach. Ook hier weer lekker het water in om af te koelen, op het strand rusten en een heerlijk koud drankje.

Dan het laatste deel naar Vasilikas. De pap is nog niet op met alle prachtige natuur.  We komen langs de witte zandsteen bergen....een mooi erosie landschap.

Het is dan nog ongeveer 3 kilometer naar Vasilikas.