La Fagne de Malchamps par la Vecquée

Het Domaine de Bérinzenne ligt op 5 km van de stad Spa in de provincie Luik. Deze natuurlijke uitbreiding van de Venen is minder bekend, maar heeft toch veel troeven. Een Panoramische toren, vlonderpad en kleuren. Zelfs in de winter, we lopen deze wandeling één week voor kerst, prachtige kleuren. De ondergrond van het gebied bevat verschillende minerale bronnen waarvan een aantal door SPA gebruikt worden voor het leveren van mineraalwater.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Domaine de Bérinzenne. Dit landgoed is een ideaal vertrekpunt om de unieke landschappen van de Fagne de Malchamps te ontdekken. Er zijn meerdere routes mogelijk, wij kozen voor de wandeling van 9,5 km: de Fagne de Malchamps bij de Vecquée (blauwe markeringen).

We lopen door het veen, via paden, vlonders en zelfs beboste gebieden. Water is alomtegenwoordig langs de paden. Het was die dag erg modderig. Water is alomtegenwoordig langs de paden. Het was die dag een beetje modderig, maar wat maakt het uit... Het landschap van heide, veenmoerassen en bossen was erg mooi.

Aan het begin van het veen staat een uitkijktoren waar je een uitmuntend zicht krijgt over de omgeving. In het oosten zie je het plateau van de Hoge Venen (Botrange) liggen, in het noorden kan je bij helder weer  Limburg herkennen.

Nog een positief punt? We hebben bijna niemand ontmoet! Oké, het was een doordeweekse dag… Maar toch! 9 km puur geluk en ontdekkingen van de natuur.

Spa
Geografische data – 598,0 KB 210 downloads