Greenway of Lake Como

De Greenway wandeling is een prachtige route langs verschillende dorpjes aan het Comomeer, via het oude bergweggetje “l’Antica Via Regina”.  De Greenway wandeling begint aan de zuidzijde van Colonno. Je loopt door het oude centrum. Smalle steegjes. Veel Mariabeelden. Via de oude brug over het riviertje Pessetta, loop je het dorp uit. De weg loopt licht omhoog.  Als je omkijkt, heb je een prachtig gezicht op het dorp.

Het volgende dorp is Sala Comacina. Hier loop je langs kleine olijfboomgaarden en heb je een wijds uitzicht op het Comomeer. Je komt langs een 'mooi' kerkhof. We wandelen het dropje in en dwalen af naar het Comomeer. Een kleine haven waar je naar het eiland Isola Comacina gebracht kunt worden. Daarna lopen wij  de gemeente Tremezzina in.  Eerst bezoeken we Ossuccio. We kunnen hier heerlijk aan het water zitten. Er is een grasstrand, prachtige olijfbomen bieden wat schaduw. We hebben onderweg kersen gekocht. Deze eten wij hier heerlijk op.  Als we doorwandelen komen we langs het prachtige Villa Balbiano.

We wandelen verder over prachtige keienweggetjes. We naderen het historische centrum van Campo in het dorp Lenno. Via kleine straatjes, afdalend in de richting van het Comomeer. In Lenno is het tijd voor een heerlijke lunch.

Dan moeten wij fors klimmen, maar krijgen wederom een prachtig zicht op het Comomeer. We komen dan in het dorp Mezzegra. Vanuit dit dorp wandelen wij door prachtige natuur naar het dorp Tremezzo en vervolgens Griante. Bij Griante eindigt de Greenway. Wij wandelen door naar Menaggio.

Op diverse punten van deze wandeling heb je prachtig zicht op het eiland Isola Comacina. 

 

Afstand: 16 KM

Greenway
Geografische data – 1,0 MB 260 downloads