La Trappa (Mallorca)

Een vijf sterren wandeling  in het noordwestelijk deel van het eiland dat bestaat uit een groot natuurgebied, de Serra de Tramuntana.  Dit natuurgebied staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Prachtig mooi. Een wandeling met  forse steile klimmen, geen faciliteiten onderweg om te eten en te drinken en vooral erg zonnig en warm. Wij dachten deze wandeling van 12 KM even in 3 uur te doen. Door de forse klimmen hebben wij er zeker 6-7 uur over gedaan. Ga deze wandeling niet hartje zomer lopen! 

De wandeling start bij een kerkhof. In het begin loop je door het bos. Het bospad stijgt vanaf het begin fors. Na het bospad kom je in open gebied. Hier heb je prachtig zicht op het eiland Dragonera.  Het wandelpad loopt op het randje van de steile rotsen en af en toe is het uitzicht naar beneden. We klauteren een stuk over stenen en genieten volop van het uitzicht. Na een leuk stuk wandelen, komen we uit bij het klooster La Trapa.  Dit is ruïne die gerestaureerd wordt. Je hebt er een waanzinnig uitzicht.

Na La Trappa komt er een steile onverharde weg omhoog. Als je boven bent, zul je deze weg nooit vergeten. Zo steil omhoog!  We volgen de route langs de kust van Mallorca. Het uitzicht blijft  fantastisch en we wandelen rustig langs de kust door.
We komen wilde bokjes tegen.  Het landschap wordt ruwer, meer rotsen.

Mei 2019

 

 

La Trapa 1
Geografische data – 67,3 KB 325 downloads