Hike Paint Pots to Marble Canyon

De Paint Pots zijn een van de mooiste bestemming in het Kootenay National Park. De Paint Pots zijn bijzondere geologische verschijnselen: roestkleurige mineraalbronnen met okerkleurige oevers. . Via een anderhalve kilometer lange wandeling (one way) kun je bij de poelen komen. 

Vanuit de Paint Pots kun je door wandelen naar de Marble Canyon. 

Marble Canyon is een bijzondere en fotogenieke plek. Dit komt door de e combinatie van helderblauw gletsjerwater, witgrijze kalkstenen wanden en groene planten, struiken en mossen en een veertig meter diepe canyon . Doordat er een aantal trappen en bruggen aanwezig zijn, krijg je een goed beeld van de kloof.

Nog een anekdote: De dag dat we gingen wandelen, reden we op de weg naar deze wandeling. We zagen rook uit de bermen, brandweer blussen.......de terugweg was niet meer mogelijk. Het bos stond in vuur en vlam. De brand heeft enkele dagen geduurd. Men laat een bosbrand gecontroleerd branden waardoor de dode bomen . Wie door British Columbia, rijdt, zal zich verbazen over de enorme bruine plekken bos langs de torenhoge bergwanden. Dit wordt veroorzaakt door de pine beetle, een kevertje dat onder het schors van naaldbomen leeft. Hierdoor gaan de bomen dood.

Totaal: 6,8 KM.

 

Augustus 2018