Grinnell Lake Hike

De Grinnell Glacier Trail stond op ons verlanglijstje. Maar deze hike was niet haalbaar voor ons. We kwamen in de middag aan in de Many Glacier Valley, te weinig tijd om deze hike nog tijdig te voltooien. Een alternatief was snel gevonden. De Grinnell Lake Hike.  Een mooie rustige wandeling in de Many Glacier Valley van ongeveer 11 KM (Round trip). Wel eerst Beer-Spray kopen, anders waren Ticho en Susan niet meegegaan.  Het Grinnell Lake-pad staat bekend om zijn wilde dieren, waaronder grizzlyberen, elanden en dikhoornschapen. Overigens kun je ook delen van deze wandeling per boot afleggen.

De wandeling start bij het Many Glacier Hotel, een historisch hotel aan de oostkust van  Swiftcurrent Lake. Het gebouw heeft zowel van buiten als van binnen een Zwitsers alpine thema. Wij hebben er heerlijk geluncht. 

De wandeling gaat langs de meren Swiftcurrent Lake en Lake Josphine. Lake Swiftcurrent wordt aangemerkt als een van de mooiste meren in Glacier National Park. De wandeling is in het algemeen makkelijk en gaat over vlakke delen. Soms wordt er een klim gevraagd van de wandelaar.  Als je Lake Josphine voorbij bent, passeer je enkele malen de Cataract Creek.  Uiteindelijk steekje dit beekje over via een kabelbrug. Het gebied wordt soms wat drassig.

Aangekomen bij het Grinnell Lake, even lekker met de voeten in het water. Hou er rekening mee dat het water koud is! Echt koud! Als je over de lake kijkt, zie je de waterval. Daarboven is de Gletser (Grinnell Glacier).

Het meer, de watervallen, de berg en de gletsjer zijn allemaal vernoemd naar George Bird Grinnell, een vroege Amerikaanse natuurbeschermer, ontdekkingsreiziger en oprichter van de Audubon Society.  Grinnell was tijdens zijn eerste reis naar het gebied in 1885 zo geïnspireerd door het landschap dat hij de volgende twee decennia werkte om het als nationaal park te vestigen. In 1896 was Grinnell een van de drie commissarissen die het verdrag ondertekende met de Blackfeet-indianen die het eigendom overdroegen van het land dat het Glacier National Park zou worden. 

 

Juli 2018

12 2 Hiking Many Glacier
PDF – 108,3 KB 431 downloads