Dubai

Zodra je in Dubai aankomt, moet je even omschakelen; Het is groots, indrukwekkend en de Aribische regels gelden. No worries, je went er snel aan. Hoe langer je er bent, hoe mooier het wordt. Laat je vooral verbazen in alles wat je ziet en meemaakt.

Wat ook wennen is:  De temperatuur. Het is warm, zeer warm. Het land leeft op de airco's. Zelfs bushokjes hebben airco, Even naar buiten? Binnen een paar minuten transpireer je enorm. Je wilt weer graag naar binnen.

Geen strandvakantie, maar Dubai ontdekken........er is zoveel te zien. Binnen een paar decennia is letterlijk een metropool uit de grond gestampt. Dubai wordt tegenwoordig gekenmerkt door imposante, hypermoderne gebouwen. En alles is groter dan groots; ze maken er een sport van om in alles de beste te zijn.

Het eten is heerlijk. Wij hebben heerlijk gegeten bij de Soukh Madinet.  Souk Madinat  combineert traditionele Midden-Oosterse winkelcultuur en je vindt er winkeltjes en kraampjes met een mix van boetiekmerken, woonaccessoires, souvenirwinkels, luxe mode en sieraden. Het heeft smalle en kronkelige gangen, sprookjesachtige verlichtingssfeer en door de geuren van oude parfums worden je zintuigen op allerlei manier geraakt tijdens het winkelen.  Naast de vele winkeltjes vind je in Souk Madinat 24 restaurants met keukens van over de hele wereld, waaronder Italiaans, Aziatisch, Indiaas, Perzisch, traditioneel Arabisch en Libanees, Frans en Amerikaans. Een aanrader! Daarnaast heb je een prachtig zicht op Burj al Arab. Een markant gebouwd 7* hotel.

Trek een dag door de oude stad. Start in Bur Dubai en begin bij Bastakiya.  Als je Dubai ook van een andere kant wil bekijken dan alleen de nieuwe, luxe en hoge gebouwen dan is het Bastakya zeker een aanrader.  Een bezoek biedt je een pittoresk kijkje in het verleden. Nauwe steegjes, traditionele huizen gemaakt van leem, kleine winkeltjes met lokale ambachten en historische windtorens. Combineer Bastakiya met het Dubai Museum. Loop dan door naar Hindi Lane.  Dit is een kleurrijk steegje met veel Hindi winkeltjes (deze straat is het thuis van de hindoeïstische gemeenschap).  Steek vervolgens Dubai Creek over. De Dubai Creek verdeelt het centrum in twee stads delen:  Bur Dubai en Deirai. Laat je  met een traditionele Abra (oud vissersbootje) van de ene kant van de rivier (Bur Dubai) naar Deirai varen. Wat ik nog weet: De prijs van de overtocht, je wordt toch bedonderd! In Diera heb je diverse Souks (traditionele markten).

Natuurlijk hebben wij ook nog Palm Jumeirah bezocht. Met de monorail naar Atlatnis. En een topper in Dubai is het bezoeken van de Burj Khalifa: Het grootste gebouw ter wereld. Neem een ticket en ga naar boven. Je hebt een prachtig zicht op Dubai.

En  als je de tijd hebt, vergeet  de dessert dan ook niet:  https://www.travelandhike.nl/bucketlist/2014-dessert