Yellowstone

Een must see, zeker als je een Amerika reizer bent en van natuurparken houdt.

Onze reis naar Yellowstone in 2018 wordt uitvoerig beschreven in (LINK).

Op de eerste serie foto's de Grand Prismatic Spring.  Dit is de grootste hot spring van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter. De felgekleurde kringen zijn wereld beroemd.  Wij hebben de bron middels een vlonderpad  en een nieuw uitzichtpunt (2017) op een heuvel bekeken. Van beide een foto toegevoegd.

 

Een ONCE IN A LIFETIME experience is zwemmen in de Boiling Rivier. De Boiling River is een van de vreemdste zwemgaten van Amerika, waar een stroom water die is gekookt door de hydrothermale kenmerken van Yellowstone zich vermengt met koud rivierwater. Draag je badpak en neem een duik in deze opmerkelijke warmwaterbronnen!

Boiling River Trail ligt in het Mammoth Hot Springs-gebied nabij de noordelijke ingang van het Yellowstone National Park. Een ondergrondse afvoer van water uit een mysterieuze bron onder nabijgelegen hydrothermale terrassen stroomt uit de grond op meer dan 100 graden. Het kanaal sluit aan op de anders koude wateren van de Gardner River, waardoor een gemengd zwembad ontstaat dat te mooi is om te laten liggen.