Icefields Parkway

De Icefields Parkway is de beroemdste weg door de Rocky Mountains (Canada).  De Icefields Parkway loopt 230 kilometer van Lake Louise in Banff National Park naar Jasper National Park. 

Onderweg zie je veel natuurpracht, van besneeuwde bergtoppen en gletsjers tot turkooizen meren en klaterende watervallen. En natuurlijk veel wild. Deze weg is een groot sprookje van het begin tot het eind.

Lake Louise: Is misschien wel het meest gefotografeerde meer ter wereld. Wij zijn naar de overkant van Lake Louise gewandeld. Prachtige vergezichten. Veel bergbeklimmers. En natuurlijk het wereldberoemde Fairmont Chateau Hotel Lake Louise op de foto gezet.

Moraine Lake staat bekend om haar helderblauwe water en de tien bergpieken die het meer omringen. Vanaf de parkeerplaats hebben we een kleine wandeling gemaakt met mooie uitzichten op het meer.

Het Peyto Lake  meer, waarvan de kleur haast onecht aandoet, hoort zeker thuis in de top drie van mooiste meren in de Canadese Rockies. Via een kort, verhard wandelpad heb je een mooi uitzicht.

Met een val van 23 meter is de Athabasca Falls voor Rocky Mountains-begrippen een kleine waterval, maar de kracht waarmee de grote hoeveelheid water naar beneden stort is ongekend. Voor een beter zicht op het natuurgeweld zijn er platforms en een brug aangelegd.

Sunwapta Falls stort in een kalkstenen kloof van 18 meter  diepte en doet zijn naam eer aan: Sunwapta is een inheems woord voor 'turbulent water'.

De grootste attractie aan de Icefields Parkway is het Columbia Icefield. Dit ijsveld heeft een oppervlakte van 325 vierkante kilometer en is daarmee een van de grootste ijsmassa's onder de Noordpoolcirkel. 

 

Augustus 2020