Vereda da Ponta de São Lourenço

Deze hike (PR8) leidt ons langs prachtige kleurrijke landschappen, uitgedoofde vulkanen en ruige baaien met grillige rotsformaties. Wij vonden het een indrukwekkende wandeling, die totaal anders is dan de andere hikes op Madeira.

Ponta de Sao Lourenco  is het meest oostelijke punt van Madeira. Met het vliegtuig kwamen we over dit gebied gevlogen. Vanuit de lucht was dit gebied al indrukwekkend.

Het semi-aride klimaat en de blootstelling aan noordelijke winden verklaren de lage vegetatie en de afwezigheid van bomen op deze plek, in zeer groot contrast met de rest van het eiland. Bij een semi-aride klimaat ligt de gemiddelde jaartemperatuur  boven de 18°C, inclusief tropische en subtropische semi-woestijnen. Het verbaasde mij al hoe droog de grond was. Dit terwijl het flink geregend had de afgelopen tijd.

Wij maken deze wandeling tegen het eind van de middag. De temperatuur is nog hoog. De zon brand er nog goed op los. 

De uitzichten zijn werkelijk prachtig. Links, rechts, je weet soms niet waar je moet kijken. De wandeling is niet lang: 6,5 KM. Maar er zijn behoorlijk wat ups en downs in de route. We wandelen richting Sardine House cafe & snacks. Helaas, het zit dicht. Officiele sluitingstijd 18:00 uur. We zijn er op 16:55 uur. 

Omdat we onvoldoende drinken bij ons hebben, niet kunnen bijtanken bij Sardine House cafe & snacks, besluiten we af te zien van  de steile klim naar  Pico do Furado. 

Op de we terug maar wat drinken bij de foodtruck op de parkeerplaats.

Een absolute must om te wandelen als je op Madeira bent.

Pr 8 Gpx
Geografische data – 501,9 KB 12 downloads