Ponta dol Sol & Cascata dos Anjos

Ponta dol Sol is gelegen aan de zuidwestkust van het eiland Madeira. We bezoeken deze stad na de wandeling langs de Lavadas van Nova & Moinho. Het wordt op deze zondagmiddag (eerste Paasdag) een aangename en onvergetelijke kennismaking met dit dorpje.   

De aankomst doet gezellig aan. Aan de promenade aan zee staan verschillende kleurrijke gebouwen. Ze zijn goed onderhouden en hebben een prachtige uitstraling. We wandelen door naar het strand. De zee is nog wild. De afgelopen dagen heeft er een tropische storm over het eiland geraasd. De zon schijnt uitbundig. We kunnen een heerlijk tafeltje aan het strand krijgen om onze dorst te lessen na de wandeling. 

Na een tijdje lopen we richting de old brigde. We moeten over de (gesloten) ER101 wandelen. Eerst een tunnel door. Daarna lopen we af op de old bridge. Maar er is meer op dit punt. Prachtige uitzichten op zowel Ponta dol Sol en haar strand, maar ook op de kustlijn.

Wat opvalt is dat er  nog steeds auto's rijden over de ER101. Deze weg wordt door de site dangerousroads omschreven als een echte uitdaging voor de sensatiezoekers .

 Het is een  pad, omhelst de  kustlijn van Madeira en kronkelt door talloze bochten, smalle straten en steile hellingen en afdalingen. Waarom deze weg zo lonkt? Omdat je Cascata dos Anjos passeert. Dit is een waterval die midden op de weg uitkomt. Je auto wordt gratis gewassen. We wandelen terug en besluiten  een hapje te gaan eten.

We wandelen de zgn. Restaurant Street in. Dit is een smalle straat vanaf de kust die loopt  naar de kerk. Het is gevuld met kleine restaurants en hun terrassen. We gaat zitten bij restaurant The Old Pharmacy. We eten tapas en pinchos. Het is werkelijk heerlijk. Geen standaard tapas, maar werkelijk prachtige en heerlijke gerechten gemaakt van vis, vlees, ei en groente. En goedkoop....de buikvol, nodige wijn gedronken, nog geen 50 Euro bij elkaar. 

Na overleg met de werknemer van het restaurant besluiten we als toetje de ER101 te gaan rijden.  Een slecht wegdek, tegenliggers die nauwelijks kunnen passeren, maar prachtig zicht op de zee. Na 3 KM komen we aan bij Cascata dos Anjos.....Wat een prachtige waterval. Er staat een hele groep mensen om een foto te maken. We krijgen de regenboog ook nog als cadeau erbij.

Ponta dol Sol om nooit te vergeten.