Kustwandeling Vereda do Larano

Een wandeling om nooit te vergeten! We zochten een makkelijke wandeling. Vereda do Larano zou weinig hoogtemeters hebben. Ook zou de wandeling langs de kust gaan. Nou.....de eerste kilomters was klimmen, klimmen....er kwam geen eind aan. En uitzicht op zee.....uiteindelijk kregen we (prachtig) zicht op zee. 

We starten  de hike bij het leuke surfplaatsje Porto da Cruz. Het weer is goed, zonnig en lekker van temperatuur. Niets mis mee. De wandeling is in het totaal 14 KM.

Vereda do Larono verbindt Machico met Porto da Cruz via een oud voetpad, dat locals vroeger gebruikten om in het volgende dorp zaken te doen.  Je hebt hier schitterende uitzichten over de bergen, landbouwgrond en typische Madeira-huizen met oranje daken. Je loopt langs de kliffen over een vrij smal pad en de afgronden zijn enorm steil. 

We worden vandaag twee keer geholpen door oude vrouwtjes. De eerste keer twijfelen we of we een pad in moeten gaan. Op het balkon staat een vrouw te schreeuwen en wijzen dat we rechtdoor moeten. Hoe weet ze eigenlijk welk pad we bewandelen?

Maar het wordt nog gekker, we komen een vrouwtje tegen die aan het wandelen is, grote lazen aan, houten stok bij zich en een grote tas. Uit de tas haalt ze bananen voor ons. Ze loopt vooruit, telkens kijkt ze of we eraan komen en wenkt ze ons dat we door moeten lopen. Op een gegeven moment stuurt ze ons een pad in. Gelukkig het goede pad!

Aan het eind van de wandeling, kom je bij Boca do Risco. Je hebt  meteen een fantastisch uitzicht over de kliffen van Madeira. Het is ongelofelijk hoe steil de bergen hier direct uit zee op lijken te rijzen. Waanzinnig!

De wandeling eindigt bij Machico. Een stedelijke plek in de prachtige natuur. We hebben geluk. Er staat (bijna) een taxi klaar om ons terug te brengen naar Porto da Cruz.